Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TCDD Sınavındaki Skandal Sorular ve Tartışmalar

TCDD Sınavındaki Skandal Sorular ve Tartışmalar

haberci haberci -
43 0

TCDD Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında Şaşkına Çeviren Sorular

Seçim öncesinde kaldırılacağı sözü verilen ancak lafta kalan mülakatlar gündemdeki yerini korurken, TCDD’nin görevde yükselme ve unvan değişikliği sözlü sınavında skandal bir durum ortaya çıktı. Adaylara kurumla hiçbir ilgisi olmayan ve beklenmedik sorular yöneltildi.

Uygulanan Soruların Şaşırtıcılığı

Adaylara “Penisilin kaç yılında bulunmuştur?”, “Müslüman olduktan sonra ‘Malik Abdülaziz’ adını alan ünlü boksör kimdir?”, “Yapay zekanın Türkiye’deki yol haritasını çizen belge nedir?”, “Toricelli yasası nedir?”, “Celcius’a göre en düşük sıcaklık nedir?” gibi beklenmedik sorular yöneltildi.

İddialar ve Tartışmalar

Karasu Bölge Kontrolörü, EKAY Kontrolörü, Gar Müdürü, İstasyon Şefi, Koruma Güvenlik Şefi, Mühendis, Programcı, Trafik Kontrolörü gibi unvanlarda açılan sınavda, TCDD yönetimine yakınlığı bulunan ve iktidara yakın sendikalara üye olan personelin yüksek puanlar aldığı iddia edildi. Bu durum diğer adaylar arasında da tepkilere neden oldu.

CHP’nin Tepkisi ve İzlenen Yol

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, mülakattaki sorulara tepki göstererek, soruların mantıklılığını sorguladı. Ünlü boksör Mike Tyson’un Müslüman olduktan sonraki adının ne olduğu gibi soruların, TCDD sınavında ne işi olduğu tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bakanın Savunması ve Sonuç

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mülakat sınavına ilişkin yapılan eleştirilere cevap verirken, personelin sözlü sınavlarda soruları “fanustan” çektiklerini ve mevzuata uygun olarak hazırlandığını savundu. Ayrıca, herhangi bir ayrımcılık yapılmadığını belirtti. Ancak CHP’li Karasu, bu durumu kabul etmeyerek liyakatli atamalar için mülakat sistemine son verilmesi gerektiğini savundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir