Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Savunma Bakanı Austin’den Açıklama: İsrail’e Silah Sevkiyatı Durduruldu

Savunma Bakanı Austin’den Açıklama: İsrail’e Silah Sevkiyatı Durduruldu

haberci haberci -
44 0

Austin, Refah’taki Son Durumu ve Silah Sevkiyatı İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

ABD Savunma Bakanı Austin, Senato’da katıldığı bütçe görüşmelerinde Refah’taki son durum ve ABD’nin İsrail’e bazı silah sevkiyatını durdurduğuna ilişkin haberleri değerlendirdi. Austin, İsrail’in Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı düzenlemesini istemediklerini belirterek, bu konudaki net mesajlarını Tel Aviv’deki muhataplarına ilettiklerini ve Biden yönetimi olarak bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

İsrail’e Silah Sevkiyatı Durduruldu

Austin, “İsrail’in kendini savunma araçlarına sahip olduğundan emin olmaya devam edeceğiz. Ancak şu anda Refah’taki gelişmelerin seyri bağlamında yakın zamanda (İsrail’e) gönderilecek güvenlik desteği sevkiyatlarını değerlendiriyoruz. Mevcut durumu değerlendirirken içinde yüksek miktarda mühimmat barındıran bir sevkiyatı durdurduk” şeklinde konuştu.

“Refah’ta Kesinlikle Büyük Bir Çatışma Görmek İstemiyoruz”

Austin, Refah’taki 1,5 milyondan fazla Filistinli sivilin durumunun zor olduğunu vurgulayarak, “Refah’ta kesinlikle büyük bir çatışma görmek istemiyoruz” ifadesini kullandı. İsrail’e sonraki silah sevkiyatlarının devamı konusundaki değerlendirme sürecinin ise devam ettiğini belirtti ve askıya alınan sevkiyatla ilgili, “Bununla ilgili nihai bir karara ulaşmış değiliz” dedi.

Amerikan medyasında yer alan, adı açıklanmayan bazı ABD’li yetkililere dayandırılan haberlerde, ABD’nin İsrail’e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu ve sürecin Refah’taki gelişmeler kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir