Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. CHP Lideri Özgür Özel, Belediyelerdeki Akraba Kayırmacılığına Müdahale Etti

CHP Lideri Özgür Özel, Belediyelerdeki Akraba Kayırmacılığına Müdahale Etti

haberci haberci -
41 0

Özel’in Belediye Başkanlarını Arayarak Akraba Atamalarını Durdurdu

CHP lideri Özgür Özel, özellikle Bursa’da olmak üzere yeni seçilen belediyelerdeki akraba kayırmacılığına karşı sert bir tutum sergiledi. Özel’in talimatıyla ilgili belediye başkanları aranarak, akraba atamaları geri çektirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yeğeninin ataması, Bursa milletvekili Serkan Sarı’nın ağabeyi Gökhan Sarı’nın ataması ve diğer örnekler durduruldu.

Özel: “Liyakat Bahane Değil, Atamalar Geri Alınmalı”

Özgür Özel, akraba atamalarına sert tepki göstererek, liyakatin ön planda olması gerektiğini vurguladı. Özel, bu tip atamaların CHP’ye duyulan güveni zedelediğini belirterek, atamaların geri alınması gerektiğini ve partinin bu konuda tavizsiz olacağını açıkladı. Aksi takdirde parti hukuku içinde gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Özel’in Kardeşi ve Örgüte Verdiği Alarm

Özel, kardeşi Barış’ın işsiz olduğunu ve liyakatın önemine değindi. Akraba atamalarını yakından takip edeceklerini belirten Özel, belediye başkanlarına “Alarma geçin” talimatı verdiğini söyledi. Ayrıca Özel’in iktidar yanlısı bir kişiyle yaptığı görüşme de eleştirilere neden oldu, ancak Özel bu görüşmeyi program çağrısına uyarak insani bir ziyaret olarak değerlendirdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir