Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TBMM Komisyonunda Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Tartışması

TBMM Komisyonunda Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Tartışması

haberci haberci -
39 0

Kuruyemiş İkramı ve Fahiş Fiyatlar

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, TBMM Komisyonunda milletvekillerine ikram edilen fahiş fiyatlı kuruyemişi eleştirerek, bu durumu örnek gösterdi. Arslan, kuruyemişin kilosunun 400 lira olduğunu belirterek, bu durumun fahiş fiyatı yansıttığını ifade etti. Komisyon Başkanı Mustafa Varank ise, bu durum üzerine kuruyemiş ikramlarının durdurulması gerektiğini söyledi.

Kiraya Verilen Pazar Yeri ve Örnek Olma Sorumluluğu

Varank, TBMM’nin cezalar konusunda popülist yaklaştığını belirterek, önce kendilerine bakmaları gerektiğini vurguladı. Bir internet sitesindeki pazar yerinin yüksek fiyatla kiralanma girişimine dikkat çeken Varank, kanun teklifiyle pazar yerlerinin pazarcılara tahsis edilmesinin öngörüldüğünü aktardı.

Stokçuluk ve Fırsatçılık Tartışması

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, stokçuluk ve fırsatçılık konusuna değinerek, hükümetin ve muhalefetin bu konuda iş birliği yapması gerektiğini belirtti. AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise, mahallesindeki bakkalın bugün zincir marketlere dönüşmesine dikkat çekerek, bu durumu eleştirdi.

Fahiş Fiyatlar ve Enflasyon

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, enflasyonun sebeplerinin düzeltilmediği sürece fahiş fiyatlarla mücadele edilemeyeceğini ifade etti. Ağbaba, ekonomiyi yönetenlerin sorumluluklarına işaret ederek, israfın ve ihtişamın terkedilmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir