Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TBMM Genel Kurulu’nda Milletvekillerinden Filistin ve İç Politika İle İlgili Sert Açıklamalar

TBMM Genel Kurulu’nda Milletvekillerinden Filistin ve İç Politika İle İlgili Sert Açıklamalar

haberci haberci -
41 0

Saadet Partisi Milletvekili Necmettin Çalışkan: “Türkiye, Filistin Halkının Yanında!”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Filistin’e destek için Amerika’daki üniversitelerde yapılan öğrenci hareketlerini alkışladı. Ancak Türkiye’deki benzer etkinliklerin engellendiğini belirterek, protestolarda gözaltıların yaşandığını dile getirdi. Çalışkan, ülkede yaşanan baskıcı ortamın akademisyenleri ve halkı korkuttuğunu vurgulayarak, herkesin büyük bir korku içinde olduğunu ifade etti.

MHP Milletvekili Yaşar Yıldırım: “Türkiye’nin Sınırları Kudüs’ten Başlamalıdır!”

MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekerek, dünyanın sessiz kaldığını belirtti. Yıldırım, Türkiye’nin sınırlarının Kudüs’ten başlaması gerektiğini savunarak, Türkiye’nin korunması için Kudüs ve Gazze’deki olaylara dur denmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, Türkiye’nin bu konuda yeterince sahip çıkmadığını ifade etti.

İYİ Parti Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu: “Sinan Ateş Cinayeti Üzerine”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, kürsüde Sinan Ateş’in fotoğrafını göstererek cinayete dikkat çekti. Türkoğlu, cinayetin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen iddianamenin eksik olduğunu belirterek, adaletin sağlanmasını talep etti. Türkoğlu, adaletin gecikmesini eleştirerek, konuyu gündeme taşıdı.

AKP Milletvekili Ayşe Gürcan: “Türkiye’nin Sosyal Devlet Anlayışı”

AKP Eskişehir Milletvekili Ayşe Gürcan, İsrail’in Gazze’deki soykırımına dikkat çekerek, Türkiye’nin sosyal devlet anlayışını temsil ettiğini söyledi. Gürcan, hükümetin vatandaşa hizmet için çalıştığını ve kamu kaynaklarını halkın hizmetine sunduğunu vurgulayarak, sosyal devlet anlayışının güçlendirildiğini ifade etti.

DEM Parti Milletvekili Cengiz Çandar: “Türkiye’nin Hukuk Devleti Zaafları”

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Türkiye’nin içinde bulunduğu krizlerin hukuk devleti zaaflarından kaynaklandığını ileri sürdü. Çandar, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına uyulmadığı sürece hukuk devletinden söz edilemeyeceğini belirterek, hukukun önemine dikkat çekti.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta Arasında Tartışma

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’daki deprem sonrası yaşanan sorunları dile getirirken AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ile aralarında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine bir ara verildi. Ardından TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, milletvekillerinden daha temiz bir dil kullanmalarını talep etti.

Toplantının sonunda, kanun tekliflerinin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, bir sonraki birleşimin 14 Mayıs Salı günü saat 15.00’te yapılacağını açıkladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir