Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul Havalimanı’nda Kargo Uçağının Gövde Üzerine İnişi

İstanbul Havalimanı’nda Kargo Uçağının Gövde Üzerine İnişi

haberci haberci -
46 0

İstanbul Havalimanı’ndaki Kargo Uçağı Olayı

İstanbul Havalimanı’nda, yabancı bir kargo şirketine ait kargo uçağının iniş takımlarının arızalanması sonucu gövde üzerine iniş yapmasıyla ilgili gelişmeler yaşandı.

AFAD Toplantısında Açıklamalar

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Toplantı Salonu’nda düzenlenen emniyet değerlendirme toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yetkililer, yaşanan olay hakkında bilgi verdi.

Yetkililerden Açıklamalar

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ tarafından yapılan açıklamada, kargo uçağının teknik bir nedenden dolayı ön iniş takımlarının açılmaması sonucu başarılı bir şekilde gövde üzerine iniş yaptığı belirtildi. Olay sonrası can kaybı yaşanmadığı ve uçuş trafiğinde herhangi bir aksama olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, hava trafiğine kısa süreliğine kapatılan pistin ardından uçuş trafiğinin normale döndüğü ve operasyonların sorunsuz bir şekilde devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

İstanbul Havalimanı’nın dünyanın en kapsamlı ve nitelikli havaalanlarından biri olması sebebiyle, yaşanan aksaklığın uçuşları etkilemediği ve durumun kontrol altında olduğu belirtildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir