Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Adalet Bakanlığı Yönetmeliği Yayımlandı: Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Detayları

Adalet Bakanlığı Yönetmeliği Yayımlandı: Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Detayları

haberci haberci -
53 0

Hukuk Alanındaki Sınavlara Yönelik Yeni Yönetmelik Detayları

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı hakkında detayları içermektedir. Yönetmelik, toplamda 4 bölüm ve 12 maddeden oluşmaktadır.

Yeni Şartlar ve Sınavlar

Yönetmelik ile artık hukuk fakültesi mezunlarının hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girebilmek, avukatlık veya noterlik stajına başlayabilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nda başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca, siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az 4 yıllık yükseköğrenim görmüş veya denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar için idari yargı hakim yardımcılığı sınavına girebilmek için İdari Yargı Ön Sınavı’nda başarılı olma şartı getirilmiştir.

Sınav Detayları

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı yılda iki kez nisan ve eylül aylarında yapılacakken, İdari Yargı Ön Sınavı yılda bir kez eylül ayında gerçekleştirilecektir. Sınavlar, 24 Ekim 2019 tarihinden sonra ilgili yükseköğretim kurumlarına kaydolan ve 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olan adayları kapsayacaktır. Sınavlar ÖSYM tarafından test şeklinde, en az 100 sorudan oluşacak ve 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır. Sınavlarda sorulacak konular ve puan dağılımları da yönetmelikte belirlenmiştir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir