Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. MSB: Irak ve Suriye’de 108 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB: Irak ve Suriye’de 108 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

haberci haberci -
35 0

MSB’den Yapılan Açıklamaya Göre Son Durum

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Operasyonlar ve Faaliyetler Hakkında Bilgilendirme

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin icra ettiği operasyon ve faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. 1 Ocak’tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 953 olduğu da açıklandı.

Yakalanan Şahıslar ve Son Durum

Geçen hafta Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan iki teröristin daha Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğu belirtildi. Ayrıca, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 355 şahıs yakalandı. Bin 582 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

Yeni Operasyon Açıklamaları ve Güncel Durum

Tuğamiral Aktürk’ün sunumunun ardından MSB kaynakları, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısında yaşanan artışa ilişkin yapılan açıklamaların vurgulandığı belirtildi.

Üs Bölgelerine Yıldırım Düşmesi

Irak’ın kuzeyinde yıldırım düşmesi sonucu bazı askerlerin şehit olduğu sorusuna ilişkin, üslerin tamamında paratoner olduğu, TSK’nın sürekli operasyon devresinde olduğu ve terörle mücadelenin sürdürüldüğü kaydedildi.

ABD’den F16 tedarikine ilişkin sürecin planlandığı şekilde devam ettiği ve ilgili birimlerin gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaptığı da belirtildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir