Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Meteorolojiden Toz Taşınımı ve Fırtına Uyarısı!

Meteorolojiden Toz Taşınımı ve Fırtına Uyarısı!

haberci haberci -
40 0

Toz Taşınımı Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı etkili olacak. Cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımının şiddeti bölgelere göre değişiklik gösterecek.

Önlemler ve Uyarılar

Toz taşınımıyla birlikte hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimleri için fırtına uyarısında bulundu. Yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Ayrıca Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde de güçlü ve kısa süreli fırtına olması tahmin ediliyor.

Önlemler ve Uyarılar

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın ulaşımda aksamalara, ağaç ve direk devrilmesine, çatı uçmasına neden olabileceği belirtiliyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor. Fırtınanın etkisini kaybetmesi öngörülen saatlere dikkat edilmeli.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir