Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. İstanbul’da Okul Müdürü Cinayeti Protesto Edilecek

İstanbul’da Okul Müdürü Cinayeti Protesto Edilecek

haberci haberci -
64 0

Öğretmenler Protesto Eylemi Yapacak

İstanbul’da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesi, öğretmenler tarafından büyük bir protesto ile karşılanacak. Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, bu olayı protesto etmek için eyleme katılacak.

Okullar Yarın Tatil Olacak mı?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 10 Mayıs Cuma günü okullarda iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı henüz bir açıklama yapmazken, okulların tatil olması beklenmiyor. Öğretmenlerin çoğunluğunun eyleme katılması öngörülüyor.

Protesto Eylemi Detayları

İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci tarafından vurularak öldürülen okul müdürü için Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, siyah kokart veya kurdele takarak protesto eylemi yapacak. Sendika, şiddeti önleyici tedbirlerin alınması çağrısında bulunacak.

Eylem ve Çağrılar

Sendika Genel Başkanı Talip Geylan, “Perşembe günü ilk derse girmiyor, tüm okullarımızda basın açıklamalarımızla ses yükseltiyor ve ‘Yeter artık.’ diyoruz.” dedi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise “Her türlü şiddetin kabul edilemeyeceğini” vurgulayarak eyleme destek çağrısında bulundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir