Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Eyüpsultan’da Okul Müdürüne Silahlı Saldırı

Eyüpsultan’da Okul Müdürüne Silahlı Saldırı

haberci haberci -
51 0

Y.K. Adliyeye Sevk Edildi

‘Eyüpsultan’da bulunan özel bir lisede okul müdürü İbrahim Oktugan’ı silahla yaralayan Y.K. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesi alınan Y.K. öldürme amacı olmadığını ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

Y.K.’nın İfade ve İtirafları

Y.K. savcılığa verdiği ifadede, disiplin cezaları nedeniyle annesinin okula geldiğini öğrendiğinde müdür İbrahim Oktugan ve annesiyle yaşanan tartışmayı anlattı. “Burası Türkiye Cumhuriyeti benim okulumda kimse başka dil konuşamaz” diyen müdürün annesine hakaret ettiğini ve aralarında sözlü bir tartışma yaşandığını belirtti. Fakat fiziki bir tartışmaya dönüşmediğini ifade etti. Ardından polisi arayarak okulu terk ettiklerini söyledi.

İfadesinde Neler Söyledi?

Y.K., olaydan bir gün önce aynı okulda okuyan G. A.’nın kendisini sinirlendirdiğini ve onunla konuştuğunu belirtti. G. A.’nın teklifi üzerine Mehmet K.’den aldığı tabanca ile okula gittiğini, amacının dövmek olduğunu ancak kendini korumak için ateş ettiğini anlattı. Silahı ve telefonu Alibeyköy Barajı’na attığını itiraf etti. Ayrıca, pişman olduğunu ve öldürme kastının olmadığını dile getirdi.

Öğretmen Arkadaşı Anlattı

Okul müdürü İbrahim Oktugan’ın meslektaşı Kadriye Deveci, saldırı anını şu şekilde anlattı: “Patlama sesinden sonra odadan çıktığımda, hocamla yüz yüze geldik ve üzerime yığıldı. Ne olduğunu anlayamadım. Hocamla göz göze gelir gelmez üzerime doğru yığılmıştı.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir