Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Silva Arasındaki Görüşme Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Silva Arasındaki Görüşme Detayları

haberci haberci -
44 0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Silva arasında gerçekleşen görüşmede önemli konular ele alındı.

Filistin ve İsrail Konusundaki Tutum

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’nın, İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı vahşete karşı takdire şayan bir tutum sergilediğini belirterek, kalıcı ateşkesin sağlanması ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için çabaların artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Hamas’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail’in saldırılarını artırarak sürdürdüğüne dikkat çekerek, Filistin Devleti’nin tanınması girişimlerinin desteklenmesinin önemine işaret etti.

Ukrayna-Rusya Savaşı ve Barış Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaşı yakından takip ettiğini ve taraflara müzakereye dönme çağrısında bulunarak, hak ve hukuk temelinde adil bir barışın tesisine yönelik çabaların artması gerektiğini ifade etti.

Brezilya’ya Başsağlığı

Erdoğan, görüşmede Brezilya’daki şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarında yaşanan can kayıpları nedeniyle duyduğu üzüntüyü ileterek, taziye dileklerini iletti ve Türkiye’nin Brezilya halkının yanında olduğunu vurguladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir