Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

haberci haberci -
41 0

Erdoğan’ın Mesajında Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Avrupa Günü’nün Önemi

Erdoğan, mesajında, Avrupa bütünleşmesinin temellerini atan Schuman Deklarasyonu’nun yayımlandığı 9 Mayıs’ın, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) adaylık statüsünün tescil edildiği 1999 yılından bu yana ülkede de “Avrupa Günü” olarak idrak edildiğini belirtti.

Erdoğan’ın İfadeleri

Erdoğan, Avrupa Günü’nün sadece Avrupa’nın siyasi ve ekonomik birliğinin başlangıcı olmakla kalmayıp aynı zamanda barışın ve istikrarın anılmasına da imkan sağladığını vurgulayarak, küresel düzeyde ve yakın bölgede yaşanan savaşlar, çatışmalar, terör eylemleri, düzensiz göç ve iklim değişikliği gibi meydan okumaların Avrupa Kıtası’nı da tehdit ettiğini aktardı.

Türkiye ve AB İlişkileri

Erdoğan, genişleme politikasının ivme kazandığı bu kritik dönemde, Türkiye ve AB’nin ilişkilerinin temeli olan katılım müzakereleri dahil her alanda işbirliğini geliştirmesi ve daha sağlam bir zemine oturtmasının vaktinin çoktan geldiğini vurgulayarak, AB’nin ülkemizle ilişkilerini ahde vefa ilkesi çerçevesinde adil ve sonuç odaklı bir yaklaşımla yürütmesi gerektiğini belirtti.

Gelecek İçin Birlikte Çalışma Çağrısı

Erdoğan, Türkiye olarak, gelecekte daha müreffeh, daha dayanışmacı, daha açık, ülkemizin hak ettiği yeri aldığı bir Avrupa tablosu için birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek, tüm Avrupalıların 9 Mayıs Avrupa Günü’nü tebrik etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir