Atatürk Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bakan Işıkhan İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Açıklamalarda Bulundu

Bakan Işıkhan İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Açıklamalarda Bulundu

haberci haberci -
42 0

Bakan Işıkhan’ın İş Sağlığı ve Güvenliği Konusundaki Çalışmaları

Bakan Işıkhan, iş gücü ve istihdam oranlarını artırmaya çalışırken insan onuruna yaraşır çalışma koşullarını sağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları

Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliğinin amacının, iş kazaları ve meslek hastalıklarını en aza indirgemek ve sağlık sorunlarını önlemek olduğunu vurguladı. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun hayata geçirilmesinden bu yana ölümlü iş kazası oranında %36,5 azalma olduğunu belirtti.

Kişisel Koruyucu Donanımların Denetimi

Işıkhan, kişisel koruyucu donanımların denetimini sürdürdüklerini ve baret, toz maskesi, emniyet kemeri gibi ürünlerin yanı sıra güneş gözlüğü, can yeleği gibi ürünlerin de denetlendiğini açıkladı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimleri

Işıkhan, İstanbul Beşiktaş’taki yangın ve Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili ciddi ihmallerin olduğunu belirterek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda denetimlerin sıkılaştırılacağını ve mevzuatın uygulanması konusunda taviz verilmeyeceğini söyledi.

İş Güvenliği Uzmanları ve Destekler

Işıkhan, Türkiye’de 64 bin 145 iş güvenliği uzmanının yanı sıra iş yeri hekimleri ve diğer sağlık personelinin de hizmet verdiğini belirtti. İşsizlik sigorta primlerinde yüzde 50 indirim gibi destekler sağlandığını ifade etti.

Ulusal ve Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları

Işıkhan, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi için ulusal ve uluslararası alanda çeşitli projelerin hayata geçirildiğini vurgulayarak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir