Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin verdiği bilgilere göre, 2022’de YÖK Başkanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir’de siber güvenlik meslek yüksekokulları açıldı. Bu yüksekokullara olan ilgi 2023-2024 döneminde de devam etti.
Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü programı, yaklaşık 10 bin ön lisans programı içinde en çok tercih edilen ilk 8 program arasında yer aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu, 456,51 taban puanıyla ilk sıraya yerleşirken, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Ankara Üniversitesi (AÜ) sırasıyla 3. ve 6. sıraya geldi.
Yüksekokullardaki eğitim süreci, sektördeki firmaların katkıları ile destekleniyor. Firmalar, eğitmenlik, burslar, laboratuvar ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek olurken, sektördeki işbirliği havuzu her geçen yıl genişliyor.
Öğrenciler, siber güvenlik merkezi bulunan firmalara yapılan saha ziyaretleri ile teorik bilgilerin nasıl uygulandığını görme fırsatı buluyor. Ayrıca, dergi içeriği hazırlama, blog yazıları ve araştırma projelerine katılma gibi faaliyetlerle bilgilerini pekiştiriyorlar.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, siber güvenlik meslek yüksekokullarını ziyaret ederek öğrencileri sektörle buluşturan programlar düzenliyor. Ayrıca, yaz dönemi için öğrencilere yönelik hazırlanan çevrim içi eğitim programı da devam ediyor.
İlgili Haberler
“TeraNet” Projesiyle Uzay İletişiminde Yeni Bir Çağ Başlıyor
Teknoloji Devlerinin Elektrik Tüketimi Giderek Artıyor
Yapay Zeka Bilim İnsanı Geliştirildi
Üniversite-Sanayi İş Birliğiyle Dijital Okuryazarlık Güçleniyor
Türkiye’nin Uzay Macerası: TÜRKSAT Uyduları ve Gelecek Projeler
TEKNOFEST Hyperloop Geliştirme Yarışması Finali Yaklaşıyor